Politika privatnosti

Poslednje ažuriranje: 17. februara 2021

Ova Politika privatnosti opisuje naše politike i postupke o prikupljanju, korišćenju i otkrivanju vaših podataka kada koristite Uslugu i govori vam o vašim pravima na privatnost i kako vas zakon štiti.

Vaše lične podatke koristimo za pružanje i poboljšanje usluge. Korišćenjem usluge pristajete na prikupljanje i upotrebu informacija u skladu sa ovom Politikom privatnosti. Ova Politika privatnosti kreirana je uz pomoć Generatora politike privatnosti.

Tumačenje i definicije

Tumačenje

Reči kojima je početno slovo napisano velikim slovima imaju značenja definisana pod sledećim uslovima. Sledeće definicije će imati isto značenje bez obzira da li se pojavljuju u jednini ili u množini.

Definicije

Za potrebe ove Politike privatnosti:

 • Račun označava jedinstveni račun otvoren za vas da biste pristupili našoj usluzi ili delovima naše usluge.
 • Kompanija (koja se u ovom ugovoru naziva „Kompanija“, „Mi“, „Naše“ ili „Naša“) odnosi se na NewPen D.O.O., Njegoševa 5 11420 Smederevska Palanka.
 • Kolačići su male datoteke koje veb lokacija postavlja na vaš računar, mobilni uređaj ili bilo koji drugi uređaj, a sadrži detalje vaše istorije pregledanja na toj veb lokaciji, među mnogim njenim upotrebama.
 • Zemlja se odnosi na: Srbiju
 • Uređaj označava bilo koji uređaj koji može pristupiti Usluzi, poput računara, mobilnog telefona ili digitalnog tableta.
 • Lični podaci su bilo koje informacije koje se odnose na identifikovanu ili ličnu osobu.
 • Usluga se odnosi na veb lokaciju.
 • Dobavljač usluga podrazumeva svako fizičko ili pravno lice koje obrađuje podatke u ime Kompanije. Odnosi se na nezavisne kompanije ili pojedince zaposlene u Kompaniji radi olakšavanja Usluge, pružanja Usluge u ime Kompanije, obavljanja usluga povezanih sa Uslugom ili pružanja pomoći Kompaniji u analizi kako se Usluga koristi.
 • Nezavisna usluga društvenih medija odnosi se na bilo koju veb lokaciju ili bilo koju veb stranicu društvene mreže preko koje se korisnik može prijaviti ili otvoriti nalog za korišćenje usluge.
 •  Podaci o upotrebi odnose se na podatke prikupljene automatski, bilo generisane korišćenjem usluge ili od same infrastrukture usluge (na primer, trajanje posete stranici).
 • Veb lokacija se odnosi na NewPen, dostupno sa www.newpen.rs
 • Vi – mislimp na pojedinca koji pristupa ili koristi Uslugu, ili na kompaniju ili na drugo pravno lice u ime kojeg to lice pristupa ili koristi Uslugu, kako je primenljivo.

Prikupljanje i korišćenje vaših ličnih podataka

Vrste prikupljenih podataka

Lični podaci

Tokom korišćenja naše usluge, od vas možemo tražiti da nam dostavite određene podatke koji mogu lično da vas identifikuju i pomoću kojih Vas možemo kontaktirati ili identifikovati. Podaci koji mogu lično da identifikuju mogu da uključuju, ali nisu ograničeni na:

 • Adresa E-pošte
 • Podaci o upotrebi

Podaci o upotrebi

Podaci o upotrebi se automatski prikupljaju kada se koristi usluga.

Podaci o upotrebi mogu sadržati informacije kao što su adresa Internet protokola vašeg uređaja (npr. IP adresa), vrsta pregledača, verzija pregledača, stranice naše usluge koju posećujete, vreme i datum vaše posete, vreme provedeno na tim stranicama, jedinstveni uređaj identifikatore i druge dijagnostičke podatke.

Kada Usluzi pristupite putem mobilnog uređaja ili putem njega, možemo automatski prikupljati određene informacije, uključujući, ali ne ograničavajući se na tip mobilnog uređaja koji koristite, jedinstveni ID vašeg mobilnog uređaja, IP adresu vašeg mobilnog uređaja, vaš mobilni uređaj operativni sistem, tip mobilnog Internet pregledača koji koristite, jedinstvene identifikatore uređaja i druge dijagnostičke podatke.

Takođe možemo prikupljati informacije koje vaš pregledač šalje kad god posetite našu uslugu ili kada joj pristupite putem mobilnog uređaja.

Tehnologije praćenja i kolačići

Kolačiće i slične tehnologije praćenja koristimo za praćenje aktivnosti u našoj usluzi i čuvanje određenih podataka. Korišćene tehnologije praćenja su svetionici, oznake i skripte za prikupljanje i praćenje informacija i poboljšanje i analizu naše usluge. Tehnologije koje koristimo mogu da uključuju:

 • Kolačići ili kolačići pregledača. Kolačić je mala datoteka smeštena na Vašem Uređaju. Možete naložiti svom pregledaču da odbije sve kolačiće ili da naznači kada se kolačić šalje. Međutim, ako ne prihvatite kolačiće, možda nećete moći da koristite neke delove naše usluge. Ako niste prilagodili postavke pregledača tako da odbija kolačiće, naša usluga može koristiti kolačiće.
 • Flash Cookies. Određene funkcije naše Usluge mogu da koriste lokalne uskladištene objekte (ili Flash kolačiće) za prikupljanje i čuvanje podataka o Vašim preferencijama ili Vašim aktivnostima na našoj Usluzi. Flash kolačićima ne upravljaju ista podešavanja pregledača kao ona koja se koriste za kolačiće pregledača. Za više informacija o tome kako možete da izbrišete Flash kolačiće, pročitajte „Gde mogu da promenim postavke za onemogućavanje ili brisanje lokalnih deljenih objekata?“ dostupno na https://helpk.adobe.com/flash-plaier/kb/disable-local-shared-objects-flash.html#main_Vhere_can_I_change_the_settings_for_disabling__or_deleting_local_shared_objects_
 • Veb Beacons. Određeni odeljci naše Usluge i naše e-adrese mogu sadržati male elektronske datoteke poznate kao veb-svetionici (koji se nazivaju i jasni gifovi, oznake piksela i gif-ovi sa jednim pikselom) koji omogućavaju kompaniji, na primer, da broji korisnike koji su posetili te stranice ili otvorio e-poštu i za druge srodne statistike veb lokacija (na primer, snimanje popularnosti određenog odeljka i verifikacija integriteta sistema i servera).

Kolačići mogu biti „Trajni“ ili „Session“ kolačići. Stalni kolačići ostaju na vašem ličnom računaru ili mobilnom uređaju kada odete van mreže, dok se kolačići sesije brišu čim zatvorite veb pregledač. Ovde možete saznati više o kolačićima: All About Cookies bi TermsFeed.

I sesijske i trajne kolačiće koristimo u dole navedene svrhe:

Neophodni / osnovni kolačići

Tip: kolačići sesije

Administrira: Mi

Svrha: Ovi kolačići su od suštinske važnosti da bi vam pružili usluge dostupne putem veb stranice i omogućili vam da koristite neke od njegovih karakteristika. Pomažu u autentifikaciji korisnika i sprečavaju prevarnu upotrebu korisničkih naloga. Bez ovih kolačića ne mogu se pružati usluge koje ste tražili i mi ih koristimo samo da bismo vam pružili te usluge.

Politika kolačića / prihvatanje obaveštenja Kolačići

Tip: Trajni kolačići

Administrira: Mi

Svrha: Ovi kolačići identifikuju da li su korisnici prihvatili upotrebu kolačića na veb lokaciji.

Funkcionalnit kolačići

Tip: Trajni kolačići

Administrira: Mi

Svrha: Ovi kolačići nam omogućavaju da pamtimo izbore koje donosite kada koristite Veb lokaciju, poput pamćenja vaših podataka za prijavu ili željenog jezika. Svrha ovih kolačića je da vam pruže ličnije iskustvo i da izbegnu da morate ponovo da unosite svoje želje svaki put kada koristite veb stranicu.

Za više informacija o kolačićima koje koristimo i vašim izborima u vezi sa kolačićima, posetite našu Politiku kolačića ili odeljak Kolačići naše Politike privatnosti.

Korišćenje vaših ličnih podataka

Kompanija može koristiti lične podatke u sledeće svrhe:

 • Da bismo pružili i održavali našu Uslugu, uključujući i nadgledanje njene upotrebe.
 • Da biste upravljali svojim nalogom: upravljali svojom registracijom kao korisnik usluge. Lični podaci koje pružate mogu vam omogućiti pristup različitim funkcionalnostima Usluge koje su vam dostupne kao registrovani korisnik.
 • Za izvršenje ugovora: razvoj, usaglašenost i preduzimanje ugovora o kupovini proizvoda, predmeta ili usluga koje ste kupili ili bilo kog drugog ugovora sa nama putem Usluge.
 • Da vas kontaktiram: Da vas kontaktiram e-poštom, telefonskim pozivima, SMS-om ili drugim ekvivalentnim oblicima elektronske komunikacije, kao što su push obaveštenja mobilne aplikacije u vezi sa ažuriranjima ili informativne komunikacije povezane sa funkcionalnostima, proizvodima ili ugovorenim uslugama, uključujući bezbednosne ispravke, kada je to potrebno ili razumno za njihovu primenu.
 • Da bismo vam pružili vesti, posebne ponude i opšte informacije o drugoj robi, uslugama i događajima koje nudimo slične onima koje ste već kupili ili ste se raspitali o njima, osim ako se niste odlučili da nećete primati takve informacije.
 • Da biste upravljali vašim zahtevima: Da biste prisustvovali i upravljali vašim zahtevima nama.
 • Za poslovne transfere: Vaše podatke možemo koristiti za procenu ili sprovođenje spajanja, otuđenja, restrukturiranja, reorganizacije, raspuštanja ili druge prodaje ili prenosa neke ili celokupne naše imovine, bilo kao delujuće preduzeće ili kao deo bankrota, likvidacije, ili sličan postupak, u kojem su lični podaci koje posedujemo o korisnicima naših usluga među prenesenim sredstvima.
 • U druge svrhe: Vaše podatke možemo koristiti u druge svrhe, kao što su analiza podataka, identifikovanje trendova upotrebe, određivanje efikasnosti naših promotivnih kampanja i procena i poboljšanje naše Usluge, proizvoda, usluga, marketinga i vašeg iskustva.

Vaše lične podatke možemo deliti u sledećim situacijama:

 • Sa dobavljačima usluga: Vaše lične podatke možemo deliti sa dobavljačima usluga kako bismo nadzirali i analizirali upotrebu naše usluge i kontaktirali vas.
 • Za poslovne transfere: Vaše lične podatke možemo deliti ili prenositi u vezi sa bilo kojim spajanjem, prodajom imovine kompanije, finansiranjem ili sticanjem celokupnog ili dela našeg poslovanja drugoj kompaniji ili tokom pregovora sa njom.
 • Sa povezanim kompanijama: Vaše podatke možemo deliti sa našim povezanim kompanijama, u kom slučaju ćemo od njih zahtevati da poštuju ovu Politiku privatnosti. Povezana lica uključuju našu matičnu kompaniju i bilo koja druga zavisna preduzeća, partnere u zajedničkom ulaganju ili druge kompanije koje Mi kontrolišemo ili su pod zajedničkom kontrolom sa nama.
 • Sa poslovnim partnerima: Vaše podatke možemo deliti sa našim poslovnim partnerima kako bismo vam ponudili određene proizvode, usluge ili promocije.
 • Sa drugim korisnicima: kada delite lične podatke ili na drugi način komunicirate na javnim mestima sa drugim korisnicima, takve informacije mogu videti svi korisnici i mogu se javno distribuirati napolju. Ako komunicirate sa drugim korisnicima ili se registrujete putem usluge nezavisnih društvenih medija, vaši kontakti na usluzi nezavisnih društvenih medija mogu videti vaše ime, profil, slike i opis vaših aktivnosti. Slično tome, drugi korisnici će moći da vide opise vaših aktivnosti, da komuniciraju sa vama i da vide vaš profil.
 • Uz vaš pristanak: Vaše lične podatke možemo otkriti u bilo koje druge svrhe uz vaš pristanak.

Zadržavanje vaših ličnih podataka

Kompanija će zadržati vaše lične podatke samo onoliko koliko je potrebno za svrhe navedene u ovoj Politici privatnosti. Zadržaćemo i koristićemo Vaše lične podatke u onoj meri u kojoj je potrebno da se pridržavamo naših zakonskih obaveza (na primer, ako moramo da zadržimo vaše podatke u skladu sa važećim zakonima), rešavamo sporove i sprovodimo naše pravne sporazume i politike.

Kompanija će takođe zadržati podatke o upotrebi za potrebe interne analize. Podaci o upotrebi se uglavnom zadržavaju kraći vremenski period, osim kada se ti podaci koriste za jačanje bezbednosti ili za poboljšanje funkcionalnosti naše usluge ili smo zakonski dužni da te podatke zadržavamo duže vreme.

Prenos vaših ličnih podataka

Vaši podaci, uključujući lične podatke, obrađuju se u operativnim kancelarijama Kompanije i na bilo kom drugom mestu gde se nalaze strane uključene u obradu. To znači da se ove informacije mogu preneti – i održavati na – računarima koji se nalaze izvan vaše države, pokrajine, države ili neke druge državne vlasti, gde se zakoni o zaštiti podataka mogu razlikovati od onih iz vaše jurisdikcije.

Vaš pristanak na ovu Politiku privatnosti praćen vašim podnošenjem takvih podataka predstavlja pristanak na taj prenos.

Kompanija će preduzeti sve neophodne korake kako bi osigurala da se sa vašim podacima postupa sigurno i u skladu sa ovom Politikom privatnosti i neće se izvršiti prenos vaših ličnih podataka u organizaciju ili državu ukoliko ne postoje odgovarajuće kontrole, uključujući bezbednost Vaši podaci i drugi lični podaci.

Otkrivanje vaših ličnih podataka

Poslovne transakcije

Ako je Kompanija uključena u spajanje, pripajanje ili prodaju imovine, Vaši lični podaci mogu se preneti. Obavestićemo vas pre nego što se vaši lični podaci prenesu i postanu predmet druge politike privatnosti.

Sprovođenje zakona

Pod određenim okolnostima, od Kompanije će se možda zahtevati da obelodani vaše lične podatke ako to zahteva zakon ili kao odgovor na valjane zahteve javnih vlasti (npr. Suda ili vladine agencije).

Ostali zakonski zahtevi

Kompanija može otkriti Vaše lične podatke u dobroj nameri da je takva radnja neophodna za:

 • Pridržavajte se zakonske obaveze
 • Zaštitite i odbranite prava ili imovinu Kompanije
 • Sprečite ili istražite moguće nepravde u vezi sa Uslugom
 • Zaštitite ličnu sigurnost korisnika usluge ili javnosti
 • Zaštitite se od pravne odgovornosti

Bezbednost vaših ličnih podataka

Sigurnost vaših ličnih podataka nam je važna, ali imajte na umu da nijedan način prenosa putem Interneta ili način elektronskog skladištenja nisu 100% sigurni. Iako se trudimo da koristimo komercijalno prihvatljiva sredstva za zaštitu vaših ličnih podataka, ne možemo garantovati njegovu apsolutnu sigurnost.

Dečija privatnost

Naša usluga se ne obraća nikome mlađem od 13 godina. Svesno ne prikupljamo podatke koji otkrivaju identitet osobe mlađe od 13 godina. Ako ste roditelj ili staratelj i znate da nam je vaše dete dalo lične podatke, Kontaktirajte nas. Ako saznamo da smo prikupili lične podatke od bilo koga mlađeg od 13 godina bez verifikacije roditeljskog pristanka, preduzimaćemo korake za uklanjanje tih podataka sa naših servera.

Ako treba da se oslonimo na saglasnost kao pravni osnov za obradu vaših podataka, a vaša zemlja zahteva saglasnost roditelja, možemo zatražiti saglasnost vašeg roditelja pre nego što prikupimo i koristimo te informacije.

Veze do drugih veb lokacija

Naša usluga može sadržati veze do drugih veb lokacija kojima mi ne upravljamo. Ako kliknete na vezu treće strane, bićete preusmereni na veb lokaciju te treće strane. Preporučujemo vam da pregledate Politiku privatnosti svake stranice koju posetite.

Nemamo kontrolu i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj, politike privatnosti ili prakse bilo kojih veb lokacija ili usluga trećih lica.

Izmene ove Politike privatnosti

S vremena na vreme možemo ažurirati našu Politiku privatnosti. Obavestićemo vas o svim promenama objavljivanjem nove Politike privatnosti na ovoj stranici.

Obavestićemo vas putem e-pošte i / ili istaknutog obaveštenja na našoj usluzi, pre nego što promena stupi na snagu i ažurirati datum „Poslednje ažuriranje“ na vrhu ove Politike privatnosti.

Savetujemo vam da povremeno pregledate ovu Politiku privatnosti radi bilo kakvih promena. Promene ove Politike privatnosti stupaju na snagu kada se postave na ovu stranicu

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom Politikom privatnosti, možete nas kontaktirati:

 • E-poštom: office@newpen.sr